Usynlig og avtagbar regulering

Man kan rette opp tennene med gjennomsiktige reguleringsskinner. De er spesiallagde for dine tenner og du kan ta de ut av munnen når du spiser eller skal pusse tennene. De er behagelige å ha på og skal skiftes hver 14 dag. Man vil oppleve at tennene gradvis flytter på seg uke etter uke mot den ønskede sluttposisjonen.

 

 

Behandling med reguleringsskinner egner seg best for tannproblemer hvor det er behov for mindre tannbevegelser. Tannlegen vil nøye vurdere tannstillingsproblemene og du vil få informasjon om reguleringsskinner er egnet for deg. Vi samarbeider med en spesialist i kjeveortopedi og i noen tilfeller vil vi henvise videre hvor vi ser det er behov for mer omfattede behandling.

Noen vanlige tannstillingsproblemer som kan behandles med reguleringsskinner, er trangstilte tenner (for liten plass i munnen) og for stort mellomrom (for mye plass i munnen)

Behandlingstiden er individuelt, men for enkle behandlingsbehov er det mellom 3-6 måneder.

Her på klinikken er vi sertifisert til å behandle pasienter med 3 forskjellige systemer:

 

Tannlegen vil ved en konsultasjon vurdere hva som er mest egnet for deg og gi deg nøye informasjon om forventet resultat, behandlingstid og total pris før det påbegynnes behandling. Vi vil kun gå i gang med behandling i de tilfellene vi tror det er mulig å oppnå et godt resultat. Dette krever derfor en nøye undersøkelse av bittforhold med røntgenbilder og kliniske foto i forkant av en eventuell behandling. I tilfeller hvor det er mer kompliserte bittforhold, vil vi henvise til samarbeidende spesialist i kjeveortopedi.